Mijn perfecte eettafel

Een eetkamertafel is een echte eyecatcher in je huis. Als je gasten bij binnenkomst roepen: ’Wat een mooie tafel!’ En je bent er zelf ook trots op, dan weet je dat zeker dat je de juiste eettafel hebt gekozen. Maar het kan lastig zijn om een tafel te kiezen... Soms weet je precies wat je wilt. Maar vaak is het heel lastig om te kiezen. Welke vorm kies je? Hoe groot moet de tafel zijn? En welke kleur kies je? Het internet staat bomvol met allerlei verschillende eettafels en de ruime keus kan soms verwarrend zijn! Laten we je een handje helpen….

Kies een soort hout voor je blad!

Er zijn verschillende soorten hout die je kunt kiezen voor het blad van je eettafel. Denk maar eens aan een steigerhouten blad. (Check ook ons blogartikel over het verschil tussen Douglas hout en steigerhout.) MDF of eikenhout. Eikenhout is een harde, duurzame houtsoort met een warme uitstraling. Steigerhout is een prachtige houtsoort die ook bij alle stijlen past en het is voordelig. MDF is ook een voordelige houtsoort met een zeer strakke uitstraling. Als je kiest voor een mooi behandeld blad van MDF, dan weet je zeker dat je het blad ook makkelijk schoon kunt maken. Hieronder zie je voorbeelden van een eikenhouten tafelblad, een steigerhouten tafelblad en een tafel met MDF blad:

Steigerhouten blad:Eettafel met witte potenMDF blad:Eettafel met MDF bladEikenhouten blad:

Eettafel Lono met eikenhouten blad behandeld met: natural (monocoat)

Geen tafel zonder poten!

De poten van een eettafel zijn onmisbaar en zorgen wel degelijk voor een bepaalde uitstraling. Ze zijn er in verschillende soorten en maten. Zo kunnen de poten van hout zijn, maar ook van staal!  En kun je bijvoorbeeld kiezen voor Basic poten (normale rechte poten), een X-poot, een T-poot, een U-poot of een spinpoot enz. Ook moeten de poten praktisch zijn.

Hou je van Industrieel? Dan kies je voor stalen poten! Ook kun je kiezen voor verschillende behandelingen van de poten zoals: wit, zwart of onbehandeld staal.

Ook de vorm van de stalen poten is bepalend! Wil je graag origineel zijn? Wat dacht je dan van de trapezium vorm? Die zorgt voor een subtiele, industriële look.

Of de populaire X-poot vorm? Die zorgt voor een iets robuustere uitstraling.

Kruispoot tafel

Houten poten kunnen ook altijd!

Je hebt ze in verschillende soorten en maten:

De T-poot is ontzettend handig! Zoals bij onderstaande afbeelding is te zien heb je niet zoveel last van deze poten als je aan de tafel zit. Als je een tafel zoekt bij de hoekbank, dan is de tafel met T-poot de enige praktische variant. De poten zijn op een subtiele manier verwerkt en zien er ook strak uit!

Eettafel T-poot

Het grote voordeel van de tafel Bonde is dat je veel ruimte hebt aan de lange kant tussen de poten, zodat je daar makkelijk stoelen neer kunt zetten. Deze landelijke eettafel is heel populair.

Bonde eettafel

Vorig artikel Sfeervol met eikenhout
Volgend artikel Wit kan altijd!