Sfeervol met eikenhout

Zo lang als we ons kunnen herinneren worden de mooiste meubels van eikenhout gemaakt. We kunnen best zeggen dat de eik de koning van het bos is. Dankzij zijn kracht zijn de mogelijkheden namelijk eindeloos. De laatste tijd zien we dat eikenhout vooral geliefd is in zijn natuurlijke vorm. Een tafel die voor een deel de oorspronkelijke vorm van een boomstam heeft, geeft een ruige, natuurlijke uitstraling. De natuur geeft ons energie en we komen er al eeuwenlang van tot rust. Daarom halen we de natuur van buiten naar binnen en komen we tot rust in ons eigen huis.

eettafel eikenhoutWaarom eikenhout?

Eikenhout wordt vooral gewaardeerd om de hardheid van het hout. Eikenhout is duurzaam en een eettafel van eikenhout gaat jaren lang mee zonder slijtage te vertonen! De warme kleur van eikenhout is ook geliefd en de prachtige nerven in het hout geven uw interieur een natuurlijke aanblik. Het fijne aan eikenhout is dat je het kunt combineren met elke stijl en elke kleur. Ideaal binnen jouw interieur dus!

Rechte rand of boomstamrand?

Wat dacht je van een tafel waarbij zelfs de rand van het blad een natuurlijke uitstraling heeft? Zo kan er ook worden gekozen voor een tafelblad met een natuurlijke boomstamrand. Een tafelblad met rechte kanten is natuurlijk ook mogelijk!

Natuurlijke boomstamrand:natuurlijke boomstamrandRechte kanten:rechte kanten

Behandelingen van eikenhout

Je kunt kiezen uit verschillende behandelingen van eikenhout. Als je eikenhout onbehandeld laat behoudt het zijn natuurlijke kleur. Het nadeel is dan wel dat natte kringen en vlekken zichtbaar blijven op het hout en je het op deze manier niet makkelijk schoon kunt houden. Daarom is er vaak een behandeling nodig. We behandelen de tafels met verschillende tinten olie, hiermee behoud je de natuurlijke houtstructuur en uitstraling van het eikenhout. Je kunt ook kiezen voor een lak (matte topcoat). Het hout wordt hierdoor een heel klein beetje geel. Dat is bij een behandeling met olie niet het geval!  

Stalen poten combineren met eikenhout

De trend van de laatste tijd is het gebruiken van stalen poten onder je tafel of bank. Eikenhout kun je heel mooi combineren met stalen poten!

Bij deze tafel Cante met zijn unieke stalen poten zie je dat een blad van eikenhout prachtig gecombineerd kan worden met staal!Eikenhouten blad behandeld met Natural olie (Monocoat)Tafel Cante met stalen poten

 

 

Vorig artikel De eetkamerbank-praktisch en stijlvol
Volgend artikel Mijn perfecte eettafel