Doorgaan naar inhoud
Schommelen- Plezier voor jong en oud!

Schommelen- Plezier voor jong en oud!

Wie denkt dat schommelen alleen voor kleine kinderen is heeft het mis! Schommelen is iets van alle tijden en ook voor iedereen! Wist je dat: Je van schommelen slimmer wordt? Schommelen de band met je kinderen versterkt? Je gelukkiger wordt van schommelen? En dat zijn nog maar een paar van de vele voordelen.

Er zijn heel veel verschillende soorten schommels, om even een paar voorbeelden te noemen: een hangstoel, een kinderschommel, een nestschommel, familieschommel…. En wat dacht je van een idyllische schommelbank , voor in je tuin, waarop je urenlang kunt schommelen in het zonnetje!?

Wist je dat? – 5 leuke weetjes over schommelen

Je zorgt voor Quality-time met je kinderen!

Wat is er nou leuker dan samen met je kind op de schommel zitten? En dat kan ook! Door gezellig naast elkaar te zitten op een schommelbank! Misschien heeft je kind behoefte om even gezellig met papa of mama te kletsen en een schommelbank biedt daartoe de gelegenheid. Het versterkt de band tussen ouder en kind. Ook jonge kinderen vinden het heerlijk om dicht tegen papa of mama aan te zitten, terwijl je samen heen en weer schommelt.

 Slim worden van schommelen!

Een baby valt zo in slaap als hij lekker in slaap wordt gewiegd. Door de wiegende bewegingen wordt een baby rustig en valt in diepe slaap. Dit vonden verschillende onderzoekers erg interessant en deden daarom onderzoek naar de invloed van ‘wiegen en schommelen’ bij volwassenen. Zo ontdekten ze dat volwassenen dieper slapen als ze tijdens hun slaap schommelden. En een diepere slaap heeft weer positieve invloed op het geheugen!

Ook blijkt dat schommelen niet alleen leuk is voor kinderen, maar het is wel degelijk goed is voor hun ontwikkeling! Zo zorgt het heen en weer zwaaien voor een betere ontwikkeling van het evenwichtsorgaan van kinderen. Ook helpt het kinderen om zintuiglijke informatie te verwerken!

 Schommelen maakt gelukkig!

Door te schommelen maakt je lichaam een stofje aan dat ‘endorfine’ heet. Dit stofje, dat vrij komt in de hersenen, zorgt ervoor dat een mens zich gelukkig voelt!

 Schommelen als attractie!

Wist je dat in Amsterdam de hoogste schommel van Europa staat? Vanaf een 100 meter hoog observatiedek, schommel je over de rand en heb je uitzicht over Amsterdam. Voor degene zonder hoogtevrees dan. Want dat moet je wel durven!

Ben je wel eens gestrest? Of ben je misschien een druktemaker, iemand die niet kan stilzitten? Dan is schommelen helemaal ideaal.

 Rust voor de druktemaker!

Ben je wel eens gestrest? Of ben je misschien een druktemaker, iemand die niet kan stilzitten? Dan is schommelen helemaal ideaal. Schommelen helpt om indrukken in het hoofd te sorteren. Ook kan een schommel ervoor zorgen dat de energie juist het lichaam uit kan, door het ritmisch heen en weer bewegen van de schommel.

Denk je na het lezen van deze voordelen… Ik kan ook wel een schommel gebruiken!? Op onze website thuins.nl vind je verschillende soorten en maten schommelbanken! Wij gaan graag voor je aan de slag! En maken een schommelbank zoals jij dat wilt! Met kussens erbij is hij helemaal compleet. Kijk ook eens naar ons kussenassortiment

Schommelbank Lono Douglashout en stalen frameschommelbank laag, douglas hout, landelijkSchommelbank landelijkschommelbank landelijk met dakjeschommelbank douglas hout landelijk

 

 

 

 

Vorig artikel Waarom zou je kiezen voor tuinmeubels met staal?
Volgend artikel De tuintrends van 2019