Inspiratie

RSS
Soorten hout

Soorten hout

Houten meubels kun je maken van verschillende soorten hout. Zo kun je kiezen uit: eikenhout, vurenhout (steigerhout), douglashout, maar ook uit MDF. Wat is nou eigenlijk het verschil tussen deze soorten hout? En welke houtsoort kies je voor je meubels?...

Verder lezen
Waarom zou je kiezen voor tuinmeubels met staal?

Waarom zou je kiezen voor tuinmeubels met staal?

Staal… het is al een aantal jaar erg populair bij tuinmeubelen. Het is helemaal mooi als je staal combineert met hout. Het geeft houten meubels namelijk een stoere, strakke, industriële look. Maar gaat het staal niet roesten? Is het wel sterk genoeg in combinatie met hout?
Verder lezen
Schommelen- Plezier voor jong en oud!

Schommelen- Plezier voor jong en oud!

Wie denkt dat schommelen alleen voor kleine kinderen is heeft het mis! Schommelen is iets van alle tijden en ook voor iedereen! Wist je dat: Je van schommelen slimmer wordt? Schommelen de band met je kinderen versterkt? Je gelukkiger wordt van schommelen? En dat zijn nog maar een paar van de vele voordelen.

Er zijn heel veel verschillende soorten schommels, om even een paar voorbeelden te noemen: een hangstoel, een kinderschommel, een nestschommel, familieschommel…. En wat dacht je van een schommelbank!?

Verder lezen
De tuintrends van 2019

De tuintrends van 2019

Ook al is het buiten nu nog koud. Wij zitten met ons hoofd al bij het voorjaar! Want het duurt niet lang meer en dan komen er weer lichtere en warmere dagen. En daar verheugen we ons op! Als de vogels weer gaan fluiten en de zon weer begint te schijnen is het eerste wat je doet, het openslaan van je tuindeuren... In je tuin horen natuurlijk mooie, brede, comfortabele tuinmeubels. Maar wat zijn nou eigenlijk de tuin trends van 2019? De tuin wordt in 2019 een verlengstuk van je huis. Een soort tweede woonkamer. Wij zetten een aantal trends vast voor je op een rijtje.
Verder lezen
Welke kast past bij mijn woonbehoefte?

Welke kast past bij mijn woonbehoefte?

Nachtkastjes, een dressoir, een servieskast, een tv-meubel, een boekenkast of een wandmeubel. Er zijn zoveel verschillende soorten en maten kasten. Maar welke kast past er bij jouw woonbehoefte? Wij helpen je een handje! Het dressoir Een dressoir is een lage,...

Verder lezen
Het gebruik van ruwe, oude materialen in jouw huis.

Het gebruik van ruwe, oude materialen in jouw huis.

Oude materialen die door weersomstandigheden zijn verweert. Materialen waarbij het lijkt alsof ze je een verhaal vertellen. Alsof ze zo uit een oude fabriek komen of uit het bos. Het is een grote trend geworden! Waar vroeger de materialen misschien werden weggegooid, gebruiken we ze nu juist opnieuw! Stoppen we ze nu in een nieuw jasje, combineren oud met nieuw en maken materialen schoon. We bewerken ze op zo'n manier dat ze hun robuuste uitstraling behouden. Lijkt dat niet juist goedkoop? Nee! Het is juist helemaal van deze tijd en zorgt voor de moderne, industriële look! Bekijk hier hoe je deze ruwe materialen toepast in jouwe huis!
Verder lezen
De eetkamerbank-praktisch en stijlvol

De eetkamerbank-praktisch en stijlvol

Een eetkamerbank zorgt voor gezelligheid aan tafel. Lekker knus en gezellig aanschuiven aan de eettafel. De bank heeft vele voordelen. Denk bijvoorbeeld eens aan de ruimte die je bespaart, want de eetkamerbank kan strak tegen de muur staan. Ideaal dus!
Verder lezen